Champions League - Zinédine Zidane is tevreden na "verdiende zege" tegen Club Brugge

door
Belga
Leestijd 1 min.

Real Madrid-coach Zinédine Zidane was een tevreden coach na de 1-3 overwinning bij Club Brugge op de zesde en laatste speeldag in Champions League-groep A. De Belgische competitieleider maakte het de Koninklijke net als in het Santiago Bernabeu-stadion knap lastig. De gelijkmaker van Hans Vanaken deed de hoop opleven in het Jan Breydelstadion, maar goals van Vinicius Junior en Luka Modric drukten die de kop in.

"Ik denk dat dit een verdiende zege was", reageerde Zidane. "We hebben de kansen die we kregen goed afgewerkt. Het was een moeilijk begin, maar na 15 minuten geraakten we onder hun druk uit. Club Brugge heeft goed gespeeld in de eerste helft, maar in de tweede helft waren wij beter. Ik ben blij dat Rodrygo en Vinicius Junior hun doelpunt meepikten. Maar nog belangrijker is dat ze een goede match speelden. Ik ben heel tevreden, nu is het tijd om te rusten."

De Madrilenen eindigen met 11 punten op de tweede plaats, achter groepswinnaar Paris Saint-Germain (16 ptn). De kwalificatie voor de achtste finales was voor de Koninklijke echter al een zekerheid vóór de match in Brugge. "We wisten dat er voor ons niets op het spel stond, behalve het imago van de club", aldus de Franse coach. "We hebben de match toch ernstig aangepakt. Het belangrijkste is dat we drie punten pakken, we zetten onze winnende reeks voort."

bron: Belga