Champions League - Club Brugge is volgens Clement karig beloond in deze campagne

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge treedt in februari 2020 aan in de zestiende finales van de Europa League. "Mijn groep heeft op vijf maanden tijd enorme stappen gezet", zei coach Philippe Clement woensdag na de 1-3 nederlaag tegen Real Madrid op de zesde en laatste speeldag in Champions League-groep A. De Bruggelingen beëindigen de groepsfase op het kampioenenbal met drie punten, na draws tegen Galatasaray (0-0 in Brugge en 1-1 in Istanboel) en Real Madrid (2-2 in Madrid). Een zege kon blauw-zwart dus niet boeken in deze CL-campagne, al waren ze er wel dicht bij. "Hoeveel punten ik geef voor deze campagne? Qua spel 7 op 10, omdat ik geloof dat er nog 30 procent progressie mogelijk is. Qua resultaat 6 op 10", reageerde Clement.

Hans Vanaken (55.) maakte de openingstreffer van Rodrygo (53.) snel ongedaan. Maar Vinicius Junior (64.) en Luka Modric (90.+1) zorgden ervoor dat de bezoekers toch aan het langste eind trokken. "Als je vergelijkt met de top van de top, dan moet je concluderen dat we onze kansen beter moeten omzetten. Daarnaast zie je dat de spelers van Real nog technischer zijn dan die van Club Brugge. Maar als ik zie hoe mijn ploeg er in deze campagne voetballend uit is gekomen, dan denk ik dat deze groep op vijf maanden tijd enorme stappen heeft gezet."

Door de duidelijke 5-0 nederlaag van Galatasaray bij Paris Saint-Germain kwam de derde plaats niet in gevaar. "Wat onze ambitie is in de Europa League? Tegen wie we ook spelen, elke keer willen we winnen. Veel hangt natuurlijk af van de loting. Deze ploeg heeft de kwaliteiten om zich tegen elke tegenstander te kwalificeren. Maar dan heb je altijd een tikkeltje geluk nodig. En dat hebben we tot nu niet gehad. We hebben te weinig punten gekregen. Maar we kwalificeren ons wel terecht voor de Europa League."

"Tot slot is het heel belangrijk dat deze jonge groep ervaring heeft kunnen opdoen. Ik denk niet dat iemand als Charles De Ketelaere er zes maanden geleden van droomde deze ervaringen op te doen. En hij deed het ook goed. Hetzelfde geldt voor Odilon Kossounou. Ook Krépin Diatta ontwikkelde zich verder in de Champions League, en zo kan ik maar doorgaan", besloot Clement.

bron: Belga