Fouad B. veroordeeld tot 4 jaar gevangenis voor terrorisme

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het hof van beroep van Luik heeft Fouad B. vandaag veroordeeld tot 4 jaar effectieve gevangenisstraf voor feiten van terrorisme. De 40-jarige geradicaliseerde man uit Verviers had onder meer terroristische dreigingen geuit. Fouad B. werd in juni 2018 in Ensival gearresteerd nadat hij aan een journalist van krant De Morgen had verklaard dat er in Luik een terroristische aanslag zou plaatsvinden. De man werd verdacht van deelneming aan activiteiten van een terroristische groepering door het radicaliseren van een medegedetineerde en van het onderhouden van contacten met Islamitische Staat (IS).

Na de terreuraanslag van 29 mei 2018 in Luik, waarbij twee politieagenten werden gedood, had Fouad B. in opgenomen verklaringen aan een journalist van De Morgen verklaard dat hij contacten had met IS. Hij precideerde dat er nog terreuraanslagen gingen volgen in België.

In eerste aanleg werd Fouad B. vrijgesproken van twee aanklachten in verband met een rekrutering en het aanzetten tot terroristische aanslagen. Een medegedetineerde had aangevoerd dat hij hem had aangemoedigd om in 2015 naar Syrië te vertrekken. De rechtbank weerhield twee aanklachten in verband met deze feiten niet en veroordeelde Fouad B. voor de terroristische dreigingen tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf.

Het hof van beroep bevestigde de uitspraak in eerste aanleg voor de weerhouden tenlasteleggingen maar bracht de straf op 4 jaar effectieve gevangenisstraf.

bron: Belga