“Zeer ernstige zaak” als aantijgingen kloppen

Zeer ernstige zaak als aantijgingen kloppen

Als de journalisten van de nieuwssite Apache inderdaad geschaduwd werden door privédetectives, dan is dat een “zeer ernstige zaak”. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) vandaag. De nieuwssite Apache zegt dat zijn journalisten geschaduwd werden door privédetectives die waren ingehuurd door de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group. Dat gebeurde nadat Apache had bericht over een omstreden bouwvergunning voor de Lins Tower op de Tunnelplaats in Antwerpen. Verschillende bronnen zouden gefotografeerd zijn bij een afspraak met journalisten van Apache.

“Indien de aantijgingen in dit bericht kloppen, is dit een zeer ernstige zaak”, zo laat Dalle vandaag via zijn woordvoerder weten. “Persvrijheid is fundamenteel en moet te allen tijde worden gerespecteerd. Onafhankelijke journalistiek is onmogelijk zonder respect voor het bronnengeheim.”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) had eerder al laten weten dat ze juridische stappen overweegt. “Ik reken erop dat VVJ haar werk doet, en dit grondig onderzoekt”, zegt de minister daarover.

bron: Belga