Wind blaast laatste herfstbladeren weg, rest van de week erg wisselvallig

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het meestal zwaarbewolkt met verspreide buien. Een lokale donderslag is niet uitgesloten. Het is winderig, met tijdelijk een stormachtige wind aan zee. Er dient rekening gehouden te worden met rukwinden tot 90 km/ u of mogelijk wat meer aan de kust. In het binnenland kunnen er zich rukwinden voordoen tussen 60 en 80 km/ u. De maxima liggen tussen 4 graden in Hoog- België en 9 graden in het westen. In de toppen van de Ardennen kan er wat winterse neerslag vallen. Dat meldt het KMI. Vanavond staat er tijdelijk nog veel wind, maar geleidelijk wordt het rustiger en droger. Plaatselijk zijn er nog enkele buitjes mogelijk, die in de Ardennen een winters karakter kunnen hebben.

Deze nacht wordt het helder in het westen en lichtbewolkt in het oosten. Plaatselijk kan er, door de afzwakkende wind, wat nevel of een aanvriezende mistbank gevormd worden. Ook ijsplekken kunnen lokaal voor gladde wegen zorgen. De minima schommelen tussen -2 graden in Hoog- België en +2 of +3 graden in het noordwesten. In het centrum liggen de minima rond het vriespunt. De wind waait aanvankelijk matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig uit het noordwesten en gaat geleidelijk zwak tot matig waaien uit het westzuidwesten.

Morgen is het eerst rustig en droog met brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe, maar het blijft nog droog tot de avond. De maxima liggen tussen +1 graad in de Hoge Venen en 7 graden in het westen. De wind is eerst zwak tot meestal matig, maar neemt geleidelijk aan toe tot matig tot vrij krachtig of aan zee krachtig. Ze komt uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Woensdag sleept een storing nog enige tijd over de zuidoostelijke landshelft met regen en op de hoogten smeltende sneeuw. Daarna wordt het overal wisselend bewolkt met lokale buien. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen.

bron: Belga