Belgisch viertal finisht vijfde in Mixed Relays

door
Belga
Leestijd 1 min.

België is vandaag op de vijfde plaats geëindigd op de Mixed Relays bij het EK veldlopen in Lissabon. In die aflossingsrace lopen voor elk land twee vrouwen en twee mannen 1.500 meter. Het goud was voor Groot-Brittannië. Startloopster Vanessa Scaunet deed het meer dan behoorlijk. Op de laatste helling moest ze de kopgroep wel laten gaan, maar ze wisselde als zesde, op zeven seconden van de Wit-Russische leiders. Robin Hendrix nam de tweede ronde voor zijn rekening en startte furieus. Hij schoof meteen op van zes naar drie. In de laatste afdaling moest hij zich zijn snelle start een beetje bekopen, en hij viel nog een plaatsje terug om als vierde te wisselen met Camille Muls. Dan al was duidelijk dat een medaille lastig zou worden voor onze landgenoten.

Muls was op papier de zwakste schakel in de Belgische ploeg - als specialiste van de 800 meter is 1.500 meter behoorlijk lang voor haar - maar ze hield lange tijd goed stand op de vierde plaats. In de laatste hectometers moest ze de Fransen laten passeren, waardoor ze als vijfde doorgaf aan slotloper Eliott Crestan. Die deed wat van hem verwacht werd: standhouden. Hij liep als vijfde binnen, op 24 seconden van de Britten.

Op Groot-Brittannië stond geen maat. Ze bouwden hun kloof al van in de tweede ronde alsmaar verder uit en veroverden de Europese titel met een straatlengte voorsprong. Het zilver was voor Wit-Rusland, brons voor Frankrijk.

bron: Belga