Ethias Cross Essen - Stybar geniet met volle teugen van rentree in het veldrijden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step) eindigde zaterdag in zijn eerste veldrit van het seizoen op de twaalfde plaats. In Essen, voorheen zijn thuishaven, reed de Tsjech na een mindere start een knappe wedstrijd.

Vier jaar geleden was het al dat Stybar nog eens de veldrit van Essen reed. Hij genoot er met volle teugen van en daar hadden de vele toejuichingen van het publiek zeker iets mee te maken. "Het parcours is echt wel ideaal om een eerste cross af te werken", stelde Stybi na afloop. "Sommige stukken kon je op volle kracht rijden. En het was bovendien een blij weerzien met Essen waar ik toch wel een geschiedenis mee heb. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat ik aan de leiding reed. Zoveel steunbetuigingen kreeg ik van de toeschouwers. Uiteindelijk werd ik nog twaalfde en daar ben ik best wel tevreden mee. Ik heb er echt van genoten vandaag."

"Mijn start was niet zo goed. Ik zat een beetje geblokkeerd en dus besloot ik het in de eerste ronde ietwat rustig aan te doen en alsmaar verder op te schuiven. In de derde ronde kwam ik in een mooi ritme. Ik zat op een gegeven moment in het gezelschap van David van der Poel en net dan reed ik lek. Daardoor verloor ik veel tijd en energie."

bron: Belga