Jupiler Pro League - Antwerp rekent vlot af met Waasland-Beveren en springt naar voorlopige 2e stek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antwerp heeft vrijdag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League de volle buit veroverd op het veld van Waasland-Beveren. The Great Old won met 0-4 en springt in de stand naar een voorlopige tweede stek. Waasland-Beveren blijft vijftiende. Een doelpunt van de onvermijdelijke Lamkel Zé (20.) maakte een einde aan de studieronde en bracht Antwerp voor. Waasland-Beveren moest reageren, maar het waren de bezoekers die dicht bij de 0-2 kwamen. Doelman Pirard hield zijn ploeg echter recht. Even na halfweg verdubbelde Antwerp dan toch de score. Lamkel Zé (60.), weer hij, geraakte in twee keer voorbij Pirard. De partij was gespeeld. Na een overtreding van Koita zette Dieumerci Mbokani (86.) op strafschop de 0-3 op het bord. Invaller Zinho Gano (90.+2) diepte nog uit tot 0-4.

In de stand stijgt Antwerp voorlopig naar de tweede stek met 34 punten, achter leider Club Brugge (39 ptn). Standard (33 ptn) en AA Gent (32 ptn) volgen, maar zij komen nog in actie. Waasland-Beveren blijft vijftiende met elf punten. Alleen Cercle Brugge doet slechter met acht punten.

Zaterdag staan vier wedstrijden van de achttiende speeldag op het programma. KV Mechelen ontvangt KV Kortrijk, terwijl AA Gent het in de Ghelamco Arena opneemt tegen Zulte Waregem. KRC Genk trekt naar hekkensluiter Cercle Brugge en Club Brugge stapt de bus op naar Sint-Truiden. Zondag moet Standard naar Moeskroen en speelt Anderlecht gastheer voor Charleroi. Eupen en KV oostende sluiten zondagavond speeldag achttien aan de Kehrweg af.

bron: Belga