BIZAR. Vliegtuig moet rechtsomkeer maken na schijnvertoning van “zieke” passagier

Foto Unsplash

Een passagier op de vlucht van Pensacola naar Miami, beiden in de Amerikaanse staat Florida, heeft het vorige week vrijdag wel erg bont gemaakt: tijdens de vlucht deed de vrouw alsof ze ziek werd in een poging om een betere zitplaats te verkrijgen op het vliegtuig, zo verklaart de politie.

Rond 6u26 vrijdagochtend, één uur na het opstijgen, maakte het toestel rechtsomkeer en keerde terug naar de luchthaven van Pensacola. Volgens een verklaring van American Airlines, de moedermaatschappij van American Eagle, leek een vrouwelijke passagier medische verzorging nodig te hebben.

Kort na het opstijgen begon de vrouw in kwestie al te klagen: ze eiste een ruimere zitplaats. Toen ze te horen kreeg dat ze geen betere accommodatie kon krijgen werd ze plots ziek, zo vertelt een politiebeambte aan de Amerikaanse zender CNN.

In scène gezet

Omdat het leek alsof de vrouw dringend medische hulp nodig had besloot de gezagvoerder rechtsomkeer te maken. Bij aankomst stelde het vliegtuigpersoneel vast dat de vrouw alles in scène had gezet. Ze werd gevraagd om het vliegtuig te verlaten, hetgeen ze weigerde. De politie werd erbij gehaald, terwijl de andere passagiers wel gewoon het toestel verlieten. Na gesprekken met de politie en de gezagvoerder van het vliegtuig ging de vrouw dan toch overstag en verliet het toestel. Om 7u41 steeg het vliegtuig uiteindelijk een tweede keer op.

De vrouw in kwestie werd in voorlopige hechtenis geplaatst en gedwongen overgebracht naar een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Volgens de politie werd de vrouw (nog) niet aangeklaagd.