Drie arrestaties in onderzoek naar aanslagen rond Park Spoor Noord in maart

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen zijn bij simultane huiszoekingen in de districten Antwerpen, Hoboken en Deurne drie mannen opgepakt in het kader van het onderzoek naar een reeks gewelddadige incidenten rond Park Spoor Noord in maart. Dat meldt het Antwerpse parket. Over hun precieze vermeende rol bij de feiten is nog niets bekend. Bij de aanslagen raakten verschillende wagens vernield, onder meer nadat er een granaat werd gegooid. De reeks incidenten begon op 6 maart, toen onbekenden wagens in brand staken in de Biekorfstraat en Rupelstraat in Antwerpen-Noord en ook in de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken. "Die feiten zorgden voor een reactie, waarbij aanslagen werden gepleegd met granaten", aldus het parket. "Zo werd er onder meer een granaat onder een auto gegooid in de nacht van 7 op 8 maart in Dijlestraat."

Tijdens het onderzoek werden al eens een 22-jarige en een 24-jarige gearresteerd. De federale gerechtelijke politie kon ook een criminele organisatie in kaart brengen die aan de feiten zou zijn gelinkt. "Leden van die organisatie komen bij de feiten in beeld als verdachte, maar ook als slachtoffer", stelt het parket.

Vanmorgen leidde het onderzoek tot nieuwe huiszoekingen in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Daarbij werden drie mannen van 18, 19 en 26 jaar gearresteerd. Ze zullen later op de dag worden verhoord en voor de onderzoeksrechter worden geleid. Het onderzoek loopt intussen verder.

bron: Belga