Croky Cup - Standard, Zulte en Kortrijk bekeren verder

Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk hebben zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup. Union en Westerlo kwamen in 90 minuten niet tot scoren en spelen verlengingen. Eersteamateurploeg Rebecquoise kon zijn stunt tegen Cercle Brugge niet kunnen herhalen tegen Standard. De Rouches wonnen eenvoudig met 3-0. Aleksandar Boljevic opende na 24 minuten de score voor de thuisploeg en werd kort daarna neergehaald in het strafschopgebied. Duje Cop liet echter na om de score te verdubbelen. De Kroaat maakte zijn misser goed in de tweede helft (59.) en Collins Fai zorgde nog voor een 3-0 eindscore (67.).

Zulte Waregem kende thuis even weinig moeite met Sint-Truiden. Essevee won met 3-0 mede dankzij een vroege rode kaart van Pol Garcia in de negende minuut. Omar Govea scoorde twee keer (14. en 57.) en ook Gianni Bruno trof raak (73.)

Het duel tussen Kortrijk en Eupen eindigde met 2-1 in het voordeel van Kortrijk. De West-Vlamingen kwamen dankzij een doelpunt van Sulayman Marreh eerst nog op achterstand (15.), maar keerden de situatie in twee minuten om via een penaltydoelpunt van Ilombe Mboyo (66.) en een owngoal van Saeid Ezatolahi (68.).