Belgen in het buitenland - De Bruyne wint met Manchester City vlot op Burnley, Denayer verliest met Lyon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City heeft zich dinsdag op de vijftiende speeldag van de Engelse Premier League niet laten verrassen bij Burnley. City, met Kevin De Bruyne tachtig minuten op het veld, won vlot met 1-4. Gabriel Jesus (24. en 50.) maakte voor City het verschil met twee doelpunten. Nadien diepten Rodri Hernandez (68.) en Mahrez (87.) de kloof uit tot 0-4, Brady (89.) milderde tot slot tot 1-4. In de stand komt het team van coach Pep Guardiola met 32 punten op de tweede plaats, samen met Leicester City dat wel een partij minder telt. Liverpool telt aan kop veertig punten.

Crystal Palace hield de punten thuis tegen AFC Bournemouth: 1-0. De thuisploeg verloor verdediger Sakho al na negentien minuten voor rood, maar via invaller Schlupp bleven de punten in Londen. Christian Benteke bleef bij Palace, vijfde met 21 punten, op de bank.

- Ligue 1 -

Olympique Lyon kon op de zestiende speeldag van de Ligue 1 geen punten pakken tegen Rijsel. Lyon verloor met 0-1, na een doelpunt van Ikoné (68.). Jason Denayer speelde bij de thuisploeg, die met 22 punten achtste blijft, de hele partij.

Matz Sels beleefde met Strasbourg een avond om snel te vergeten. De Belgische doelman slikte bij Brest vijf doelpunten (5-0). Battocchio (45.+1, 53. en 75.) was kwelduivel van dienst met een hattrick, Mendy (20.) en N'Goma (90.+4, pen) namen de overige treffers voor hun rekening. Strasbourg (18 ptn) volgt in de stand als vijftiende.

bron: Belga