Metro zal er volgend jaar anders uitzien

Metro zal er volgend jaar anders uitzien

Metro zal er vanaf 2020 lichtjes anders uitzien. Onze krant wordt vanaf dan gedrukt op een kleiner formaat en ook de lay-out zal aangepast worden. Aan de inhoud verandert niets.

Voor het eerst in haar geschiedenis zal onze krant, die volgend jaar 20 jaar bestaat, zichtbaar van formaat veranderen. Metro zal vanaf begin volgend jaar op een kleiner formaat verdeeld worden. Vanaf 3 januari verschijnt Metro op het Half Berliner-formaat. Ook de lay-out wijzigt lichtjes. Inhoudelijk blijft de krant onveranderd, zegt directeur Monique Raaffels.

“Met dit nieuwe formaat kiezen we voor een krant die compacter, hedendaagser en handiger is, en dus beter aangepast aan de mobiliteit van onze lezers. Een kleiner formaat betekent ook minder papierverbruik, en dus een kleinere ecologische impact”, aldus Raaffels.

De oplage blijft 210.000 exemplaren tellen. Metro wordt verdeeld in displays in stations, bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten en hogescholen. De krant bereikt naar eigen zeggen dagelijks 754.500 lezers.