Vakbondsmilitanten blokkeren na mislukken onderhandelingen toegang AB InBev in Leuven

Vakbondsmilitanten blokkeren na mislukken onderhandelingen toegang AB InBev in Leuven

Een dertigtal vakbondsmilitanten blokkeert sinds 16.30 uur de toegangspoort van de Leuvense brouwerij van AB InBev. Vrachtwagens kunnen daardoor de brouwerij niet meer in- en uitrijden. Dat bevestigt de socialistische vakbond, nadat Business AM erover berichtte. Het gaat niet om een staking, want in de brouwerij zelf wordt gewoon doorgewerkt. De blokkade duurt minstens tot dinsdag 13 uur, wanneer de cao-onderhandelingen hervat worden

De vakbonden willen met deze actie de directie onder druk zetten om toegevingen te doen op vlak van de werkzekerheids- en inkomensgarantie bij ontslagen om economische redenen. De directie wil de regels op dat vlak strenger maken, terwijl de vakbonden net een uitbreiding van het systeem bepleiten. Aanleiding voor deze syndicale eis is de vaststelling dat de directie de afgelopen maanden een aantal bedienden individueel liet afvloeien.

“Tijdens de vergadering vandaag is er geen enkele vooruitgang geboekt. Voor de vergadering van morgen heeft men beloofd aanwezig te zijn met een uitgebreidere directie”, aldus Kris Croonenborghs (ABVV).

Ook vorige week woensdag voerden de vakbonden om dezelfde reden actie. Toen werden alle brouwerijen en depots van AB InBev in ons land gedurende 24 uur volledig platgelegd. Volgens Croonenborghs zal later op de avond ook de brouwerij van Jupille geblokkeerd worden.

bron: Belga