ABN AMRO sluit automaten wegens plofkraken

ABN AMRO sluit automaten wegens plofkraken

De Nederlandse bank ABN AMRO heeft per direct 470 geldautomaten gesloten. Dat heeft de bank gedaan vanwege het toegenomen risico op plofkraken. Het gaat om ongeveer de helft van alle geldautomaten van ABN AMRO. De maatregel is volgens de bank tijdelijk. Bij de 470 geldautomaten, 380 van ABN AMRO en 90 stuks die recentelijk zijn omgebouwd tot een merkloze Geldmaat, is het geld verwijderd. De gesloten automaten zijn van een type dat de afgelopen tijd veelvuldig doelwit was van plofkraken. ABN AMRO heeft op nog ongeveer 400 locaties geldautomaten van andere types. Die blijven wel in gebruik.

Eind oktober besliste in ons land ook Argenta al om al zijn bankautomaten – in totaal 364 stuks – “voor onbepaalde duur” te sluiten, nadat de bank op één maand tijd drie keer te maken kreeg met plofkraken. In totaal werd de bank dit jaar al zeven keer geviseerd.

Iets meer dan een week geleden maakte Argenta bekend dat het ruim de helft van zijn bankautomaten weer zou heropenen. De andere automaten blijven nog “voor onbepaalde duur” gesloten.

bron: Belga