Prins William en Kate Middleton gaan bakken op tv

Prins William en Kate Middleton gaan bakken op tv
AFP / D. Leal-Olivas

De term ‘keukenprinses’ mag je op 16 december wel heel letterlijk nemen. Tijdens de feestelijke spin-off van ‘The Great British Bake Off’ krijgt jurylid Mary Berry namelijk hoog bezoek. Niemand minder dan Kate Middleton en prins William hijsen zich voor de gelegenheid in een keukenschort.

De show krijgt voor de gelegenheid de naam ‘A Berry Royal Christmas’. Naast Mary Berry en het koninklijke echtpaar maken ook enkele andere gasten, onder wie ‘The Great British Bake Off’-winnaar Nadiya Hussain, hun opwachting.

Goede doelen

Natuurlijk slaan Kate Middleton en prins William niet zomaar aan het bakken. Tijdens de kerstshow kruipen ze achter het fornuis om een feestmaal klaar te maken voor medewerkers van verschillende goede doelen, waaronder Passage Charity. Via Instagram liet Kensington Palace dit weekend weten dat William en Kate hun opwachting maken in de special en toonden ze ook enkele behind-the-scenes foto’s. “De hertog en hertogin van Cambridge hebben de handen ineen geslagen met kooklegende Mary Berry om een feestelijk maal te bereiden en degenen te bedanken die werken en vrijwilligerswerk doen rond de kerstperiode”, luidde het bijschrift. Wie de kookshow niet wil missen, moet op maandag 16 december om 21u30 Belgische tijd afstemmen op BBC1.