Loting EK 2020 – Finland vervoegt Rode Duivels in groep B, met ook Rusland en Denemarken

Loting EK 2020 - Finland vervoegt Rode Duivels in groep B

De Rode Duivels voetballen volgend jaar op het EK in groep B tegen Rusland, Denemarken en Finland. Dat is het resultaat van de loting van zaterdag in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het team van bondscoach Roberto Martinez opent zijn toernooi op 13 juni met een wedstrijd in Sint-Petersburg tegen Rusland. Op 18 juni wacht voor de Belgen de tweede opdracht, met een duel tegen Denemarken in Kopenhagen. Op 22 juni valt het doek over de groepsfase. Dan kijken Eden Hazard en co Finland in de ogen in Sint-Petersburg.
Door een samenloop van heel wat factoren wisten de Duivels, die reekshoofd waren bij de loting, al vooraf met zekerheid dat ze in groep B in Sint-Petersburg tegen Rusland en in Kopenhagen tegen Denemarken moesten spelen. Alleen achter de naam van de derde tegenstander stond nog een vraagteken, al waren de mogelijkheden beperkt tot Finland of Wales. Uiteindelijk kwamen dus de Finnen uit de trommel.
België plaatste zich voor het EK als winnaar van zijn kwalificatiepoule met een historisch perfect rapport van dertig punten op dertig. De Duivels namen het hierbij al tweemaal op tegen de Russen. In Brussel wonnen de Belgen in maart met 3-1, en eerder deze maand kreeg Rusland in Sint-Petersburg een 1-4 om de oren.

bron: Belga