Honderden vroege vogels schuiven aan voor ticket voor Ros Beiaardommegang in Dendermonde

Honderden vroege vogels schuiven aan voor ticket voor Ros Beiaardommegang in Dendermonde

Honderden vroege vogels schuiven vrijdag aan om een ticket te bemachtigen voor de Ros Beiaardommegang in Dendermonde. Ze willen één van de 2.000 tickets bemachtigen voor het hoogtepunt van het folkloristisch gebeuren, dat eens per decennium wordt georganiseerd. Sommigen schuiven al aan sinds donderdag. De stad heeft sanitaire voorzieningen laten aanrukken en een kleine tent waar geïnteresseerden zich kunnen verwarmen.

Vrijdagochtend werd een wachtrij vervroegd geopend, waar de wachtenden een volgnummer kregen. Een systeem waar de ticketverkoop online verloopt is overwogen, maar volgens burgemeester Piet Buyse zouden op die manier te veel geïnteresseerden uit de boot vallen.

Vrijdag zijn daarom al 400 tot 600 mensen afgezakt naar de Grote Markt, waar de wachtrij is geopend. Zaterdag gaat de effectieve ticketverkoop van start.

De Ros Beiaardommegang is een jarenlange traditie waarbij vier Heemskinderen op de rug van het Ros Beiaard plaatsnemen en deelnemen aan een folkloristische processie door Dendermonde. Het is sinds 2005 door de Unesco erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed.

bron: Belga