Zwaarbewolkt en regenachtig

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vannamiddag wordt het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Ook 's avonds en 's nachts is het meestal betrokken met perioden van regen of motregen. Vrijdag en zaterdag is het overwegend droog en soms vrij zonnig, maar frisser. Zondag wordt het koud en bewolkt met kans op sneeuw in het zuiden. Dat meldt het KMI. De maxima liggen donderdag tussen 6 en 11 graden. De wind is matig tot plaatselijk vrij krachtig uit west tot zuidwest. Aan zee waait het nog tijdelijk vrij krachtig tot soms krachtig. Rukwinden tot 60 of 65 kilometer per uur zijn mogelijk.

Donderdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen of motregen. Na middernacht krijgen we stilaan drogere perioden in Vlaanderen. De minima liggen tussen 2 of 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden vlak aan zee. Aan zee waait de wind af en toe vrij krachtig uit noordwest.

Vrijdag is het eerst bewolkt met vooral in het zuiden van het land nog af en toe lichte regen. Vanaf het noordwesten wordt het snel wisselend bewolkt met kans op een enkel buitje. Na de middag wordt het zo goed als droog en af en toe vrij zonnig. Het blijft wel frisser met maxima van 4 tot 9 graden bij een meestal zwakke tot af en toe matige wind uit noordwestelijke richtingen. Aan zee staat een meestal matige noordenwind.

Vrijdagavond en tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is het rustig en droog met brede opklaringen. Het koelt dan ook goed af naar minima tussen ­5 graden in de Hoge Venen en 0 graden in het westen, aan zee houden we 1 of 2 graden.

Zaterdag krijgen we, na een koude ochtend met vriestemperaturen en eventueel enkele lokale aanvriezende mistbanken, vrij zonnig en droog weer. In de loop van de dag schuift er meer hoge sluierbewolking over het land vanaf het zuiden. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden.

Zondag is het behoorlijk koud met maxima rond 3 graden in het centrum van het land. Over de Ardennen blijft het licht vriezen. Er hangen veel hoge en middelhoge wolken en bezuiden Samber en Maas kan er na de middag af en toe wat sneeuw vallen. Waarschijnlijk blijft het elders droog.

bron: Belga