Doodrijder Merel De Prins tegengehouden in onverzekerde wagen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het parket Halle-Vilvoorde voert opnieuw een vooronderzoek naar Muhammed Aytekin (23), de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De man werd midden oktober in Sint-Pieters-Leeuw tegengehouden in een onverzekerd voertuig. Aytekin zat weliswaar als passagier in het voertuig, maar bleek wel de eigenaar van de wagen. Mogelijk moet de man, die onder elektronisch toezicht staat, nu terug naar de gevangenis. Het dodelijk ongeval vond op 28 oktober 2015 plaats op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat. De 12-jarige Merel De Prins werd op het fietspad aangereden door een BMW die er na de aanrijding onmiddellijk vandoor ging. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later die avond aan haar verwondingen.

De bestuurder, Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland maar gaf zich op 2 november dan toch aan bij de politie. Hij bleek allesbehalve aan zijn proefstuk toe en had op het moment van het ongeval al een zoveelste rijverbod. De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde de 23-jarige man tot een effectieve celstraf van 5 jaar, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. In oktober 2018 plaatste de strafuitvoeringsrechtbank hem dan onder elektronisch toezicht, weliswaar onder een aantal voorwaarden.

Midden oktober hield de lokale politie van de Zennevallei in Sint-Pieters-Leeuw een voertuig tegen omdat de bestuurder bizar rijgedrag vertoonde. Bij controle bleek de auto op naam te staan van Muhammed Aytekin, die als passagier in het voertuig zat. De auto was niet verzekerd, waarop de politie een proces-verbaal opstelde.

Die feiten worden nu verder onderzocht door het parket Halle-Vilvoorde. Dat kan aan de strafuitvoeringsrechtbank vragen het elektronisch toezicht in te trekken, zodat Aytekin terug naar de cel zou moeten.

bron: Belga