Twitter wil inactieve profielen weer vrijgeven

Korteberichtjesdienst Twitter gaat binnenkort accounts die over een langere periode niet actief waren, verwijderen en opnieuw vrijgeven. Het is de eerste dergelijke grote ingreep sinds de oprichting van de dienst in 2006. Dat heeft Twitter woensdag bekendgemaakt.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Gebruikers die hun account meer dan zes maanden lang niet gebruikt hebben, krijgen een e-mail met het verzoek om zich tegen 11 december in te loggen met hun profielgegevens. Gebeurt dat niet, dan zal hun accountnaam opnieuw beschikbaar gesteld worden voor anderen. Het is niet nodig om actief te twitteren, aanmelden is voldoende.

Op jacht naar profielen

De ingreep betekent ook niet dat mensen op jacht kunnen gaan naar vrijgekomen account-namen. Het verwijderen van profielen zal enige tijd in beslag nemen, zei een woordvoerder van Twitter aan technologieblog The Verge. Onduidelijk is nog wat er zal gebeuren met profielen van Twitter-gebruikers die overleden zijn. Twitter heeft geen functie om accounts van overleden personen in een vorm van herdenking te brengen, zoals dat bijvoorbeeld bij Facebook het geval is. Volgens de woordvoerder wordt er bij het bedrijf wel nagedacht over een oplossing daarvoor.