Proximus duwt herstructtureringsplan door en benoemt nieuw CEO

door
Belga
Leestijd 2 min.

De raad van bestuur van Proximus heeft beslist het transformatieplan voor het telecombedrijf op te starten, ondanks tegenkanting van twee van de drie vakbonden. "De raad van bestuur blijft ervan overtuigd dat dit transformatieplan voor Proximus essentieel is", klinkt het in een persbericht. Er zouden nog 1.300 banen sneuvelen, ongeveer een derde minder dan de 1.900 waarvan sprake was bij de aankondiging van de reorganisatie.

De liberale vakbond VSOA keurde eerder deze week het transformatieplan goed, maar de christelijke ACV-Transcom en de socialistische ACOD verwierpen het. "Dit is een heel slecht signaal. Ze hebben het niet goed begrepen", zegt Bart Neyens van de socialistische vakbond ACOD. Ook de christelijke ACV "betreurt deze aanpak", zegt vakbondsvrouw Nancy Fonteyn.

Door de tegenkanting van de twee bonden kon er in het paritair comité dat vandaag plaatsvond bij Proximus, geen tweederdemeerderheid zijn voor een sociaal akkoord. Maar de raad van bestuur duwt dus toch door. Beide vakbonden willen wel nog praten met de directie, die hen eerder al uitnodigde voor een gesprek morgenochtend.

De Fransman Guillaume Boutin is door de raad van bestuur ondertussen aangeduid als nieuwe CEO van het telecombedrijf. Dat bevestigt Proximus vanavond in een persbericht. Hij is benoemd voor een periode van zes jaar, die start op 1 december.

Body [297]

De 45-jarige Boutin krijgt de opdracht om "de digitalisering van de groep voort te zetten, het transformatieplan uit te voeren en Proximus voor te bereiden op de grote uitdagingen waar het bedrijf en de hele telecommunicatiesector in de komende jaren voor staan", zo luidt het in een persbericht.

bron: Belga