OS 2020 - Bondscoach Philip Mestdagh ziet "moeilijke kwalificatiegroep" voor Belgian Cats

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met Canada (FIBA 4), Japan (FIBA 10) en Zweden (FIBA 22) kwam er voor de Belgian Cats vannamiddag een zware olympische kwalificatiegroep uit de bus tijdens de loting in het Zwitserse Mies. De Belgische basketvrouwen hebben tussen 6 en 9 februari wel het thuisvoordeel in de Versluys Dôme in Oostende. Japan is als organisator van de Olympische Spelen logischerwijs al geplaatst en dus vechten de overgebleven drie landen voor de resterende twee tickets.

"Dit is helemaal geen makkelijke kwalificatiegroep voor ons", vertelde bondscoach Philip Mestdagh. "Japan is al geplaatst, maar zat wel in pot 3. Canada is dan weer een erg sterk, compleet team. Zweden is het sterkste land in de vierde pot. Die wedstrijden tegen Canada en Zweden, dat worden de sleutelmatchen. Enkel winnen tegen Japan zal niet voldoende zijn." De Belgian Cats spelen eerst tegen Canada (6 februari), vervolgens op 8 februari tegen Japan en tot slot op 9 februari tegen Zweden.

"Het is een erg gevaarlijke groep", gaf speelster Kim Mestdagh aan. "We kennen de tegenstanders wel en dus zullen we niet voor verrassingen staan. Het thuisvoordeel zal ons wel helpen, maar we moeten ook als ploeg klaar zijn."

Julie Allemand was helemaal niet tevreden met de loting. "Het is de moeilijkste van alle groepen. Op deze manier wordt het erg moeilijk. We zullen op de steun van onze fans moeten rekenen."

Bron: Belga