Lichaamsdelen in Straatsburgdok blijken van vermiste Antwerpsupporter

Lichaamsdelen in Straatsburgdok blijken van vermiste Antwerpsupporter

De lichaamsdelen die zondag zijn aangetroffen in het Straatsburgdok in Antwerpen zijn afkomstig van de vermiste 28-jarige Antwerpsupporter Ben Vanleene. Dat meldt het Antwerpse parket. Vanleene moet op een of andere manier in het water zijn beland en vervolgens om het leven zijn gekomen. DNA-onderzoek op de gevonden lichaamsdelen heeft tot de identificatie geleid. Vanleene verdween op zondag 10 november na afloop van de wedstrijd Antwerp – Club Brugge. Nader onderzoek bracht aan het licht dat hij die vooravond het laatst te zien was op camerabeelden aan het premetrostation Schijnpoort, in de buurt van het Sportpaleis. De dagen nadien volgden er verschillende zoekacties in de omgeving, onder meer in en rond het Lobroekdok, maar die leverden niets op.

Op zondag 24 november werd de politie naar het Straatsburgdok-Noordkaai geroepen omdat daar lichaamsdelen waren gezien in het water. Er was geen spontane identificatie mogelijk. DNA-onderzoek heeft nu aan het licht gebracht dat het om het lichaam van Vanleene gaat.

Wat er precies met de man is gebeurd, wordt nog verder onderzocht. Ten tijde van de verdwijning had de politie alvast geen aanwijzingen dat er sprake was van een crimineel feit. Het Straatsburgdok ligt net ten noordwesten van de omgeving waar Vanleene verdween.

bron: Belga