Champions League - Genk gaat tegen Salzburg voor eerste zege in kampioenenbal

door
Belga
Leestijd 2 min.

KRC Genk hoopt woensdagavond (21u) voor eigen publiek een allereerste overwinning in de groepsfase van de Champions League te boeken. Op de vijfde speeldag in groep E komt de Oostenrijkse kampioen RB Salzburg op bezoek in de Luminus Arena. De heenwedstrijd in Oostenrijk eindigde ruim twee maanden geleden op een duidelijke 6-2 zege voor de thuisploeg. Met 1 op 12 volgt Genk in het klassement op drie punten van Salzburg. Alleen met een (ruime) overwinning behouden de Limburgers uitzicht op de derde plaats en Europese overwintering in de Europa League.

Coach Hannes Wolf, die voor zijn eerste thuiswedstrijd met Genk staat, beseft dat zijn team een zware opdracht wacht. "We moeten van bij de aftrap alert zijn. Salzburg is een sterk team dat met veel tempo en intensiteit speelt. Ze zijn snel in de omschakeling en bij balverlies proberen ze het leer meteen te heroveren. We zullen vanaf de eerste bal helemaal klaar moeten zijn. Maar ik heb het gevoel dat alles mogelijk is. Zij zijn sterk maar wij hebben ook onze wapens", liet de 38-jarige Duitser in aanloop naar het duel optekenen. "Genk heeft nog nooit een overwinning kunnen vieren in de Champions League. Het zou dus mooi zijn om onze eigen fans die eerste zege te kunnen schenken. Maar met een hoge score ben ik niet bezig."

In dezelfde groep speelt Liverpool, de titelverdediger in de Champions League, woensdagavond gastheer voor het Napoli (in crisis) van Dries Mertens. De Reds voeren het klassement aan met 9 punten, voor Napoli (8 ptn).

bron: Belga