Dodental na aardbeving in Albanië loopt op tot zes, honderden gewonden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Door de aardbeving die zich vanmrogen in het westen van Albanië voordeed, zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe slachtofferbalans, die de Albanese regeringswoordvoerder Endri Fuga via Twitter heeft verspreid. Volgens het Albanese ministerie van Defensie stierf één man nadat hij in de stad Kurbin in paniek van een gebouw was gesprongen. In de kuststad Thumane werden de lichamen van een man en een vrouw vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Drie andere mensen, onder wie ook een jong meisje, werden in Durrës levenloos onder de brokstukken aangetroffen.

Meer dan 300 mensen krijgen medische hulp voor de verwondingen die ze bij de aardbeving hebben opgelopen. Bovendien zijn er nog altijd verschillende Albanezen vermist, voornamelijk in de omgeving van de stad Durrës. Er wordt gevreesd dat ze zich onder het puin van een ingestort gebouw bevinden.

De reddingsdiensten zijn massaal uitgerukt. "Alle instellingen van de staat werden onmiddellijk na de aardbeving ingezet. Er wordt intensief gewerkt om zo veel mogelijk levens te redden in Durrës en Thumane", zegt eerste minister Edi Rama. Volgens het ministerie van Defensie zijn er onder meer 300 soldaten gemobiliseerd.

De aardbeving had zich even voor 4 uur voorgedaan. Het epicentrum van de schok, die een magnitude had van 6,4, lag ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Tirana en op een diepte van 10 kilometer.

Enkele uren na de schok in Albanië, deed zich ook in Bosnië een aardbeving met een magnitude van 5,4 voor. Daar zijn voorlopig geen meldingen van schade of slachtoffers.

bron: Belga