Dit jaar 245 uitzendkrachten bij Vlaamse overheid

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vlaamse overheid heeft dit jaar al beroep gedaan op 245 uitzendkrachten. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vandaag in een mededeling. Uitzendwerk bij de Vlaamse overheid is mogelijk sinds mei vorig jaar. De interimkrachten kunnen worden ingezet als vervanging of om tijdelijk een piek in het werk op te vangen. Ook in het kader van tewerkstellingstrajecten is het mogelijk om uitzendkrachten in te zetten.

Op een vraag van partijgenoot Tom Ongena bij de bespreking van de beleidsnota antwoordde Somers dat er dit jaar al 245 keer gebruik is gemaakt van het systeem. "Met 245 uitzendkrachten in de eerste negen maanden wordt aangetoond dat er wel degelijk nood was bij de overheid", zegt Ongena. "De tewerkstellingscijfers van de lokale besturen zijn hier zelfs nog niet bijgeteld."

Somers wijst erop dat mensen die werken en ervaring opdoen meer kans hebben om door te groeien en een andere job te vinden. "De uitzendsector telt veel mensen met een migratieachtergrond en kortgeschoolden. Deze groep willen we beter begeleiden naar werk zodat ze meer kansen hebben in onze samenleving."

bron: Belga