Champions League - Club Brugge gaat in Turkije op zoek naar Europese lente

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge kan zich dinsdagavond (18u55) in Istanboel verzekeren van Europese overwintering. Blauw-zwart moet dan wel winnen van Galatasaray. Na vier speeldagen telt de Belgische competitieleider twee punten in groep A, een meer dan Galatasaray. PSG is met 12 op 12 al zeker van kwalificatie voor de achtste finales. De Fransen gaan op bezoek bij Real Madrid, dat met 7 punten tweede staat en mits een zege ook doorstoot op het kampioenenbal. Op de slotspeeldag (11 december) komt de Koninklijke met Hazard en Courtois naar Brugge. PSG speelt dan gastheer voor Galatasaray.

Voor Club Brugge zijn dus nog meerdere scenario's mogelijk, maar Philippe Clement wilde daags voor de wedstrijd niet te veel speculeren. "We moeten niet bezig zijn met een tweede of derde plaats. We moeten gewoon zoveel mogelijk halen uit de match van morgen. Daar ligt onze focus. Wij komen naar hier om onze eigen wedstrijd te spelen. Zowel PSG als Real hadden het hier zéér moeilijk. Het belooft een lastige avond te worden."

Galatasaray moet Club Brugge op halve kracht bekampen. De Turkse kampioen mist door blessures en schorsingen immers een rist vaste waarden. "We hebben heel veel pech op dit moment. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We moeten harken om de selectie vol te krijgen en er zullen verschillende jeugdspelers op de bank zitten. We zullen met een halve B-ploeg moeten spelen en dat vind ik heel jammer", onderstreepte coach Fatih Terim.

Bij de Turken ontbreken onder meer aanvallers Radamel Falcao en Florin Andone en verdedigers Christian Luyindama (ex-Standard) en Sener Özbayrakli. Middenvelder Steven N'Zonzi en rechtsbuiten Yunus Akgün zijn geschorst. Aanvaller Ryan Babel is door een knieblessure erg twijfelachtig.

bron: Belga