Gerben Thijssen begint revalidatie na zware valpartij in Zesdaagse van Gent

Gerben Thijssen begint revalidatie na zware valpartij in Zesdaagse van Gent

De 21-jarige Gerben Thijssen begint aan zijn revalidatie nadat hij op 12 november zwaar ten val kwam tijdens de supersprint op de eerste avond van de 79e Zesdaagse van Gent. De renner werd afgevoerd naar het UZ in Gent, waar naast drie gebroken ribben en een sleutelbeenbreuk ook nog eens enkele kleine hersenbloedingen werden vastgesteld.
“Gerben Thijssen is vrijdag ontslagen uit het Universitair Ziekenhuis van Gent. Hij kan thuis in alle rust verder revalideren”, meldt Philippe Maertens, persverantwoordelijke van Lotto Soudal. “Ik had zaterdag zijn moeder nog aan de lijn. Die meldde me dat het de goede kant op gaat met Gerben. We lopen niet op de zaken vooruit en kunnen nog niet stellen wanneer hij weer op de fiets de trainingen zal kunnen hervatten.”

“Ik slaap opnieuw goed, temeer omdat ik opnieuw in mijn vertrouwde omgeving vertoef”, reageerde Thijssen in een gesprek met VTM. “De testen verlopen allemaal positief, mijn progressie is eigenlijk ongelooflijk. De eerste dag kon ik zelfs niet wandelen en de dag erna lukte dat wel gewoon weer. Voor mij zijn dat overwinningen: weer wandelen of een trap kunnen nemen. Dat ik opnieuw normale gesprekken kan hebben met iedereen, vind ik ook enorm belangrijk. Ik heb bijvoorbeeld bezoek gekregen van John Lelangue, de CEO van Lotto Soudal, en naar hem kijk ik toch heel erg op. Dat zo iemand bezorgd is over mij, betekent toch wel veel. Zeker ook als je weet wat er dit jaar, en de afgelopen jaren, gebeurd is. Ik vreesde even voor het ergste, maar gelukkig is dat niet het geval. Ik ben tevreden dat ik hier nog zit.”

Thijssen werd op 19 november al geopereerd aan het gebroken sleutelbeen.

bron: Belga