Samatta en Tau behoren tot de dertig genomineerden voor Afrikaans Speler van het Jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aanvallers Ally Samatta (Racing Genk) en Percy Tau (Club Brugge) behoren tot de lijst van dertig genomineerden voor de trofee van Afrikaans Speler van het Jaar, die vandaag werd bekendgemaakt door de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF). De 26-jarige Samatta werd vorig seizoen kampioen werd met Racing Genk. De Tanzaniaan mocht in ons land in het voorjaar de Ebbenhouten Schoen ontvangen.

De 25-jarige Tau werd als Union-speler bekroond tot Speler van het Jaar in de Proximus League. De Zuid-Afrikaan is nog steeds eigendom van Brighton & Hove Albion. De Premier League-club verhuurde Tau vorig seizoen aan 1B-club Union. Dit seizoen werd hij bij Club Brugge gestald.

Naast Samatta en Tau werden ook de Nigeriaanse aanvaller Victor Osimhen (Rijsel), vorig seizoen erg sterk bij Sporting Charleroi, de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk, nu Napoli), de Nigeriaanse middenvelder Wilfred Ndidi (ex-Genk, nu Leicester City) en de Egyptische spelmaker Mahmoud Hassan 'Trezeguet' (ex-Anderlecht en Moeskroen, nu Aston Villa) genomineerd.

De topfavorieten voor winst lijken aanvallers Sadio Mané en Mohamed Salah, beiden vorig seizoen winnaar van de Champions League met Liverpool. Salah won de trofee de voorbije twee jaar.

De winnaar wordt op 7 januari bekendgemaakt op een gala in het Egyptische Hurghada.

Bron: Belga