Davis Cup – Goffin verliest ook van De Minaur, België legt de duimen in ontmoeting met Australië

Davis Cup - Goffin verliest ook van De Minaur
Davis Cup - Goffin verliest ook van De Minaur

David Goffin (ATP 11) heeft woensdagavond in Madrid het tweede duel in de beslissende Davis Cup-ontmoeting tussen België en Australië verloren. De Belgische nummer één moest na één uur en 38 minuten tennis in twee sets (6-0 en 7-6 (7/4)) inpakken tegen de Australiër Alex de Minaur (ATP 18). Door de nederlaag van Goffin staat België op een onoverbrugbare 2-0 achterstand. Australië wint dus sowieso groep D en plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De Belgen moeten hopen één van de twee beste tweedes te zijn om zo alsnog een ticket voor de laatste acht te veroveren. Voor Goffin werd de eerste set tegen De Minaur een ware lijdensweg. Na nauwelijks 26 minuten stond het 6-0. In de tweede set kon de Luikenaar wel vlot meegaan. Bij 6-5, op de service van De Minaur, kreeg Goffin zelfs twee setballen, maar hij kon ze niet benutten en liep in de tiebreak tegen een opnieuw sterkere De Minaur aan. Het werd 6-0 en 7-6 (7/4).
Eerder op de dag verloor Steve Darcis (ATP 158) al in twee sets (6-2 en 7-6 (11/9)) van het Australische woelwater Nick Kyrgios (ATP 30). Dubbelspelers Joran Vliegen en Sander Gille sluiten de ontmoeting af met een partij tegen John Peers en Jordan Thompson. Hun resultaten (aantal gewonnen sets, aantal gewonnen games) kunnen in de eindafrekening nog belangrijk zijn.
België opende maandag met een 2-1 zege tegen Colombia. Steve Darcis, tegen Santiago Giraldo (ATP 277), en David Goffin, tegen Daniel Elahi Galan (ATP 194), wonnen hun twee enkelmatchen. Joran Vliegen en Sander Gillé verweerden zich nadien aardig in het dubbelspel, maar konden niet stunten tegen ’s werelds beste paar Juan Sebastian Cabal en Robert Farah. Australië haalde het dinsdag met 3-0 van Colombia.

Bron: Belga