Benito Raman schittert met goal en assist voor Schalke

Schalke 04 heeft vandaag op de twaalfde speeldag van de Duitse Bundesliga met 1-2 gewonnen bij Werder Bremen. Benito Raman was de man van de match bij Schalke met een assist en een doelpunt, zijn eerste competitiegoal voor de club uit Gelsenkirchen. Bij Wolfsburg stond Koen Casteels voor het eerst weer onder de lat nadat een kuitblessure hem drie maanden aan de kant hield. Met een voorzet vanop rechts bediende Raman net voor de rust Amine Harit (43.) voor de 0-1, met een schuiver door de benen van doelman Jiri Pavlenka verdubbelde onze landgenoot niet lang na de pauze zelf de score. Yuya Osako (80.) scoorde in het slot wel nog tegen, maar Schalke kon de drie punten vasthouden.

Casteels mocht meteen een overwinning vieren bij zijn comeback. Wout Weghorst (19.) opende de score bij Frankfurt, Joao Victor (65.) verdubbelde middenin de tweede helft de voorsprong. Opvallend: onder Casteels zijn Oostenrijkse vervanger Pavao Pervan had Wolfsburg met tien tegendoelpunten de beste defensie van de hele Bundesliga, en toch kreeg onze landgenoot opnieuw het vertrouwen.

In Italië mocht Timothy Castagna pas negentien minuten voor tijd invallen bij Atalanta, dat thuis met 1-3 verloor van leider Juventus, zonder Cristian Ronaldo. Na het openingsdoelpunt van Gosens (56.) stevende Atalanta lang op minstens een punt af, maar Higuain (74, 82.) en Dybala (90+2.) stelden orde op zaken.