Belgen in het buitenland - Jason Denayer en Lyon kloppen Nice ondanks klein uur met man minder

Olympique Lyon heeft zaterdag op de veertiende speeldag van de Franse Ligue 1 met 2-1 gewonnen van Nice. Jason Denayer speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij l'OL, dat al na 34 minuten met tien man viel. De tweede helft begon met een kwartier vertraging omdat de supporters voor een dichte rookwolk hadden gezorgd. Jeff Reine-Adelaide (10.) en Moussa Dembélé (28.) hadden de thuisploeg een vroege en comfortabele voorsprong bezorgd, maar van dat comfortabele gevoel bleef niet veel over toen Fernando Marcal iets na het halfuur rood pakte. Kasper Dolberg (78.) kwam in de tweede helft met de aansluitingstreffer voor Nice, maar Lyon hield toch stand. In het slot werd bij de bezoekers ook iemand uitgesloten, rechtsachter Patrick Burner.

Achter leider PSG zit alles op een zakdoek in Frankrijk. Lyon schuift op naar de vijfde plaats met negentien punten, Nice zakt naar de veertiende plaats hoewel het maar twee puntjes minder telt dan Lyon.