Weerbericht: zacht en droog weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het wordt deze namiddag droog en op de meeste plaatsen zonnig, met soms wat hoge wolkensluiers. In de Hoge Venen wordt het 5 of 6 graden, in het centrum tot 10 graden. Dat meldt het KMI. De bewolking neemt 's avonds geleidelijk toe, en later wordt plaatselijk soms wat lichte regen verwacht. De minima liggen tussen 2 en 7 graden. Morgenvoormiddag blijft het meestal bewolkt. Vooral over het westen kan er af en toe nog lichte regen vallen. In de namiddag wordt het meestal droog met enkele opklaringen, vooral dan in het oosten van het land. Het wordt vrij zacht voor de tijd van het jaar, met maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 10 of 11 graden in het centrum, en plaatselijk tot 12 graden.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog en wordt het licht of gedeeltelijk bewolkt met meestal hoge- en middelhoge wolkenvelden. Het wordt echter frisser met minima tussen -1 en 5 graden. Zondag is er eerst kans op enkele mistbanken. Overdag is het zacht en meestal droog met opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. Maxima van 9 tot 12 graden.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms wat regen of enkele buien. Maxima van 6 tot 10 graden bij een matige zuidzuidoostenwind. Dinsdag is het zwaarbewolkt met buien of regenperioden. Het is nog steeds zacht met maxima rond 11 graden in het centrum van het land. Woensdag trekt een nieuwe buien- en regenzone over het land. Plaatselijk is er kans op een donderslag. Maxima van 8 tot 11 graden.

De kans op (hevige) buien blijft donderdag bestaan, en in het centrum schommelen de maxima rond 10 graden. Vrijdag wordt het tijdelijk droger met nog kans op een geïsoleerd buitje. Frisser met maxima tussen 4 en 8 graden.

bron: Belga