Ronan Keating en 10cc trappen 35ste editie van Night of the Proms af

In een nagenoeg uitverkocht Antwerps Sportpaleis is vrijdagavond de 35ste editie van Night of the Proms van start gegaan. Onder meer Ronan Keating en de Britse artrockband 10cc stalen de show op het muziekfestival, dat zoals steeds pop en rock liet afwisselen door alom gekende stukken uit de klassieke muziek. Zaterdag volgt nog een tweede concert in het Sportpaleis, daarna trekken de Proms verder naar Nederland, Luxemburg en Duitsland. De grootste nieuwigheid dit jaar was de keuze voor Bart Peeters als presentator én meteen ook muzikale gast. Peeters, die eerder ook al NotP presenteerde in Nederland, kweet zich zoals steeds vol enthousiasme van zijn taak en was met “Ik hou van folk” de eerste die echt beweging kreeg in het Proms-publiek. Eerder waren 10cc – met dezer dagen de jonge Iain Hornal als leadzanger – en de Britse operazanger Tony Henry al de revue gepasseerd. Henry moest deze week in allerijl worden opgetrommeld om de Frans-Canadese zangeres Natalie Choquette te vervangen, die thuis zit met een enkelbreuk.
Over wie vrijdagavond de beste beurt maakte, valt te discussiëren – smaken verschillen nu eenmaal – maar de lieveling van het vrouwelijke deel van het publiek was duidelijk voormalig Boyzone-zanger Ronan Keating, die onder meer zijn hit “When you say nothing at all” bracht. De intussen 42-jarige Ierse charmeur kwam niet alleen handjes schudden met het publiek vanop de catwalk, hij trok tot ongerustheid van de security zelfs even dwars door het middenplein, omstuwd door enthousiaste fans.
Met Maxi Jazz ging het dak er uiteindelijk helemaal af, al was het een beetje vreemd om de Faithless-frontman het orkest te horen danken toen dat nauwelijks hoorbaar was onder de zware beats van “God is a DJ”.

bron: Belga