Elke week in elke provincie grote controle op mensensmokkel

Elke week in elke provincie grote controle op mensensmokkel

Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) heeft de federale politie de opdracht gegeven om het aantal controles op mensensmokkel op te drijven. Zeker tot het einde van het jaar moet er elke week in iedere provincie één zo’n actie georganiseerd worden, schrijft Het Laatste Nieuws. De beslissing is een gevolg van het drama met de koelwagen, waarbij 39 Vietnamezen het leven lieten die via Zeebrugge naar Groot-Brittannië waren gereisd.

“Dankzij de vlotte samenwerking tussen alle betrokken diensten hebben we heel wat bendes opgerold. De politie boekt mooie resultaten, maar de strijd tegen transmigratie en mensensmokkel blijft noodzakelijk en wordt daarom uitgebreid”, zegt Erik Eenaerts, woordvoerder van De Crem. “Onder meer de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent, en de snelwegparkings zijn immers nog altijd aantrekkingspolen.”

Dat De Crem bevolen heeft om in elke provincie wekelijks een gecoördineerde controleactie te houden, vernam de krant van een politiebron. Het kabinet wil er naar verluidt niet op ingaan.

bron: Belga