Belgische competitie hervat met inhaalduel Antwerp-Gent

Belgische competitie hervat met inhaalduel Antwerp-Gent

Na de laatste interlandonderbreking van het jaar herneemt de competitie in 1A vandaag met het duel tussen Antwerp en AA Gent. Het betreft een inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag. Beide teams kregen toen, eind augustus, rust om zich te kunnen focussen op hun Europese avonturen. De Great Old speelt vanavond (20u30) gastheer voor de Buffalo’s, terwijl het over drie dagen precies omgekeerd is. Antwerp trekt zondagnamiddag (14u30) immers naar de Ghelamco Arena in het kader van de zestiende speeldag.

Competitieleider Club Brugge opent de terugronde van de reguliere competitie morgenavond (20u30) met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. De troepen van Clement hebben voorlopig een marge van 5 punten op eerste achtervolger Gent.

Standard, derde in het klassement, trekt zaterdag in de vooravond naar Eupen. Enkele uren later staat Hannes Wolf voor zijn debuut als coach van kampioen KRC Genk in de uitwedstrijd tegen Moeskroen. Tegelijkertijd ontvangt KV Mechelen, als promovendus fraai vierde halfweg de gewone competitie, Zulte Waregem en staat onderin de zespuntenwedstrijd tussen Waasland-Beveren en Cercle Brugge op het programma.

Naast Gent-Antwerp worden zondag nog twee wedstrijden gespeeld. Anderlecht, dat onder Frank Vercauteren is opgeklommen naar plaats negen, krijgt om 18u het krasselende KV Kortrijk van ex-speler Yves Vanderhaeghe op bezoek. De speeldag wordt zondagavond afgesloten op Stayen met een treffen tussen STVV en Charleroi. De Karolo’s doen het met een vijfde plaats voorlopig meer dan behoorlijk.

bron: Belga