Rode Duivels - Toby Alderweireld na dertig op dertig in kwalificaties: "We hebben nog niets"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toby Alderweireld was de enige verdediger bij de Belgen die zowel in Rusland als op de slotspeeldag tegen Cyprus aan de aftrap verscheen. De verdediger van Tottenham Hotspur speelde in deze campagne bijna altijd en had zo een belangrijk aandeel in het perfecte parcours van de Duivels. "Maar we hebben nog niets", vertelde Alderweireld na de wedstrijd.

"Op papier leek het misschien allemaal wel makkelijk, maar dat was het zeker niet. We speelden tegen lastige tegenstanders en toch konden we tien keer winnen. Dat is mooi en het geeft natuurlijk vertrouwen, maar verder ook niets."

Ook Alderweireld kwam dinsdag te weten dat hij binnenkort een nieuwe coach krijgt bij de Spurs. Mauricio Pochettino werd immers na jaren trouwe dienst aan de deur gezet in Noord-Londen. "We hebben veel mooie momenten gekend. Het doet altijd pijn een coach te zien vertrekken. Tottenham is echter een grote club, dus denk ik wel dat er een goeie manager zit aan te komen. Hopelijk zal hij er ook snel zijn."

Aan de zijde van Alderweireld vierde Cobbaut zijn debuut bij de Duivels. "Spelen in zo'n stadion en met zo'n team, dat was een droom voor mij en die is nu werkelijkheid geworden", aldus Cobbaut, die als linkspoot een toekomst kan hebben als opvolger van Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen.

Bron: Belga