Rode Duivels - "Fouten betaal je cash tegen België

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ondanks zeven wissels in de basiself wonnen de Rode Duivels dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion met 6-1 van Cyprus in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd in groep I. "Voor ons was het op de eerste plaats een rare wedstrijd", stak de Cypriotische bondscoach Ran Ben Shimon van wal. "We begonnen geweldig, maar we lieten hen door fouten terugkomen in de wedstrijd en die fouten betaal je tegen België cash. Het was echt een rare wedstrijd, want op onze beste momenten incasseren we hier drie doelpunten."

Met zeven wissels in de basiself moesten de Duivels niet eens hun beste voetbal bovenhalen om Cyprus naar de slachtbank te leiden. "Wie ze ook aan de aftrap brengen, het zijn allemaal goeie speler. Het is indrukwekkend om zien hoe goed ze zijn. We kunnen daarvan leren en dat doen we ook."

De toekomst van Ben Shimon bij Cyprus is vooralsnog onduidelijk. "Toch zie ik dat wij als ploeg stappen zetten en dat moeten we ook als we een beter team willen worden. Ik zag hier bij ons drie debutanten die opties voor de toekomst zijn. Op de eerste plaats moeten we zorgen dat we minder doelpunten binnen krijgen. Die fouten moeten eruit."

Bron: Belga