Minstens twaalf soldaten gedood in Noord-Afghanistan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minstens twaalf soldaten zijn gedood door de taliban in de Noord-Aghaanse provincie Kunduz, melden ambtenaren vandaag. Vier anderen raakten gewond. De soldaten werden het slachtoffer van een nachtelijke aanval op een controlepost van het regeringsleger in het district Imam Saheb, verklaren raadsleden Mawlawi Abdullah en Safiullah Amiri. De taliban heeft volgens hen al een tijd de macht in handen in delen van het district.

De Afghaanse minister van Defensie heeft confrontaties tussen Afghaanse troepen en de taliban in het district bevestigd, maar sprak over slechts één dodelijk slachtoffer bij de aanvallen.

Hoewel de islamistische beweging beweerde dat de recente vrijlating van belangrijke leden zou helpen bij het Afghaanse vredesproces, blijft ze Afghaanse en internationale troepen aanvallen.

De Afghaanse overheid hoopt dat de uitwisseling van gevangenen zal resulteren in rechtstreekse gesprekken met de militante groep. In een reactie op een reportage van televisiezender Al Jazeera tweette Suhail Shaheen, de talibanwoordvoerder in Doha, gisteren echter dat dat niet het geval zal zijn.

Bron: Belga