Kwal. EK 2020 - Wales opnieuw van de partij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wales heeft zich dinsdag opnieuw verzekerd van deelname aan het eindtoernooi om de Europese titel. De ploeg van bondscoach Ryan Giggs versloeg concurrent Hongarije in Cardiff met 2-0. Aaron Ramsey kwam twee keer tot scoren. Dankzij de vereiste zege eindigde Wales in groep E van de EK-kwalificaties achter poulewinnaar Kroatië op de tweede plaats, met veertien punten. Hongarije bleef op twaalf punten staan en zakte naar de vierde plaats. Slovakije eindigde met dertien punten als derde. Alleen bij een gelijkspel tussen Wales en Hongarije had de afsluitende 2-0 thuiszege tegen Azerbeidzjan Slovakije nog de rechtstreekse kwalificatie opgeleverd.

Wales gaat voor de derde keer deelnemen aan een groot titeltoernooi. Na het debuut bij het WK in 1958 in Zweden, haalde de ploeg van aanvoerder Gareth Bale via een 3-1 zege tegen de Rode Duivels verrassend de halve finales van het EK in 2016. Daarin was de latere kampioen Portugal met 2-0 te sterk.

Duitsland pakte op overtuigende wijze de groepswinst in poule C. De ploeg van Joachim Löw haalde in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland flink uit: 6-1. Serge Gnabry was met drie treffers de gevierde man bij het thuisteam. Leon Goretzka scoorde twee keer. Julian Brandt bracht in de extra tijd de zesde treffer op zijn naam. Ondanks een 5-0 zege tegen Estland, met drie goals van Georginio Wijnaldum, moest Nederland zo vrede nemen met de tweede plaats.

Van de 24 deelnemers aan het EK zijn er nu twintig bekend. Dat zijn België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wales, Zweden en Zwitserland. Zestien landen spelen in maart barrages om de vier resterende plaatsen: Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Georgië, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Kosovo, Noord-Ierland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Roemenië, Schotland, Servië, Slovakije en Wit-Rusland.

.

Bron: Belga