José Mourinho nieuwe coach Tottenham

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tottenham Hotspur heeft de Portugees José Mourinho aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Dat maakt de voetbalploeg deze ochtend bekend. Mourinho volgt Mauricio Pochettino op. De 47-jarige Argentijn moest boeten voor de mindere resultaten. De club van Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld is na twaalf speeldagen pas veertiende in de Premier League. Mourinho krijgt een contract tot het einde van het seizoen 2022-2023. De Portugese trainer zat zonder club sinds zijn ontslag bij Manchester United in december 2018.

"Met José hebben we een van de meest succesvolle managers in het voetbal", aldus Tottenham-voorzitter Daniel Levy. "Hij heeft een rijkdom aan ervaring, kan teams inspireren en is een groot tacticus. Hij won onderscheidingen bij elke club die hij heeft gecoacht. We geloven dat hij energie en vertrouwen zal brengen naar de kleedkamer."

Mourinho stuurde Porto (2004) en Inter Milaan (2010) naar de eindzege in de Champions League, werd drie keer Engels kampioen met Chelsea (2005, 2006 en 2015), twee keer Italiaans kampioen met Inter (2009 en 2010) en één keer Spaans kampioen met Real Madrid (2012). In zijn eerste seizoen met Manchester United veroverde Mourinho nog de Europa League-beker (2017), maar het jaar daarop werd hij aan de deur gezet.

bron: Belga