Gerechtelijk onderzoek geopend na aanhouding van Fourniret en ex-vrouw in verdwijningszaak

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een gerechtelijk onderzoek is geopend wegens "opsluiting gevolgd door de dood" nadat de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret en zijn ex-vrouw Monique Olivier vorige week een tijdlang waren aangehouden in een onderzoek naar de verdwijning van een vrouw in het Franse departement Orne in 1993. Dat is vandaag vernomen bij de procureur van Caen. Fourniret en Olivier waren vorige dinsdag aangehouden in Nanterre. De 29-jarige Lydie Logé verdween in Saint-Christophe-le-Jajolet op 18 december 1993. De zaak werd in 2009 geseponeerd, maar in 2018 werd het dossier heropend.

Er konden gelijkenissen vastgesteld worden tussen sporen van mitochondriaal DNA dat in de bestelwagen van Fourniret teruggevonden werd, en DNA van een familielid van de verdwenen Logé, aldus de procureur van Caen. Het lichaam van Logé werd nooit teruggevonden.

Fourniret kreeg in 2008 levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating, voor de moord op een hele reeks meisjes en vrouwen in Frankrijk en België. Onder de slachtoffers was de Belgische Elisabeth Brichet. Monique Olivier kreeg als medeplichtige eveneens levenslang.

bron: Belga