Davis Cup: Darcis klopt Giraldo vlot en brengt België tegen Colombia op voorsprong

Davis Cup: Darcis klopt Giraldo vlot en brengt België tegen Colombia op voorsprong

Steve Darcis (ATP 158) heeft België tegen Colombia zijn eerste punt bezorgd in de eerste editie van de hervormde Davis Cup. De 35-jarige routinier klopte op het hardcourt in Madrid Santiago Giraldo (ATP 277) in twee sets: 6-3 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 5 minuten. Speerpunt David Goffin (ATP 11) treft aansluitend Daniel Elahi Galan (ATP 194), de Colombiaanse nummer 1. Dubbelduo Joran Vliegen (ATP 39 dubbel) en Sander Gillé (ATP 47 dubbel) kijkt tot slot Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, de nummers één van de wereld, in de ogen. Kimmer Coppejans (ATP 161) komt bij de Belgen niet in actie.

Woensdag nemen de Belgen van kapitein Johan Van Herck het in groep D op tegen Australië, dat Alex de Minaur (ATP 18), Nick Kyrgios (ATP 30), John Millman (ATP 48), Jordan Thompson (ATP 63) en dubbelspecialist John Peers (ATP 26 dubbel) in stelling brengt. De winnaars van elk van de zes groepen (van telkens drie landen) gaan samen met de twee beste tweedes door naar de knock-outfase met acht landen. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbelpartij.

De Belgen kwalificeerden zich voor de finaleweek van de hervormde Davis Cup door begin februari (met Coppejans, Arthur De Greef, Vliegen en Gillé) met 1-3 te winnen in Brazilië.

bron: Belga