Anuna De Wever geraakt niet op tijd in Madrid voor COP25

Anuna De Wever geraakt niet op tijd in Madrid voor COP25

De Belgische activisten van Youth for Climate, Anuna De Wever, haar oudere zus Josefien Hoerée en Adélaïde Charlier, geraken niet tijdig in Madrid. In de Spaanse hoofdstad gaat begin december de 25ste VN-klimaatconferentie van start. Het drietal bevindt zich momenteel in het Amazonewoud, laten ze maandagochtend weten. De klimaattop zou normaal gezien in Chili plaatsvinden, maar vanwege de sociale spanningen en protesten in het Zuid-Amerikaanse land annuleerde Chili de top.

“Anuna, Josefien en ik zullen COP25 niet bijwonen”, kondigt Charlier aan in een persbericht. “We geraken er enkel als we het vliegtuig nemen, maar dat is geen optie in het kader van dit project. Een delegatie van YFC Belgium reist af naar de COP. Ze zullen de verantwoordelijkheid van onze politici en hun gebrek aan ambitie aan de kaak stellen.”

De Belgische jongeren hopen met de andere klimaatactivisten van Sail to the Cop naar Martinique te varen om “een teleconferentie te organiseren tijdens de twee weken van de COP”. “We kunnen de delegatie steunen en online coördineren zonder het vliegtuig te nemen”, klinkt het. “Het was een moeilijke beslissing”, geven ze wel toe.

Ze wijzen er verder nog op dat het feit dat Marid de organisatie van de klimaattop overgenomen heeft “goed nieuws is voor onze kimaatministers”. “Ze kunnen nu makkelijk de trein nemen en zo bijdragen aan de oplossing en niet aan het probleem.”

bron: Belga