Wendy Van Wanten last sabbatperiode in: “Soms wordt het allemaal een beetje veel”

Wendy Van Wanten
Belga / M. Renders

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel voor de trouwe fans: Wendy Van Wanten zegde vorige week al haar concerten tot eind januari af. “Ik heb mijn lichaam iets te lang in het rood laten gaan”, verklaart Van Wanten op haar Facebookpagina.

“Tot eind januari 2020 zullen jullie het even zonder mij op een podium moeten stellen”, begint Wendy Van Wanten haar Facebookpost. “Al 30 jaar probeer ik jullie elke dag alles te geven als Wendy Van Wanten. Maar ik ben daarnaast ook Iris: een vrouw, een moeder en een echtgenote. En soms wordt dat allemaal een beetje veel. De laatste maanden waren erg druk en dat heeft zich nu laten voelen. Ik heb mijn lichaam iets te lang in het rood laten gaan, en dat eist z’n tol.”

“Ben in goede handen”

De zangeres heeft besloten om het iets rustiger aan te doen en een sabbatperiode in te lassen. “Ik heb beslist om even voluit voor de gezondheid te kiezen, en enkele maanden van het toneel te verdwijnen. Maar ik ben in goede handen. En samen met de steun van de dokters en mijn gezin, hoop ik dat ik er heel snel terug kan staan voor jullie.”

“De dokter schrijft mij echt rust voor, en dat moet ik respecteren. Maar ik ben zeker dat jullie dit begrijpen”, besluit ze.