Met dit eenvoudig trucje stinken je schoenen nooit meer

Heb je wel vaker last van stinkende schoenen? Wel, dan hebben we goed nieuws voor je! En het kost je niets, tenzij je geen thee in huis hebt...
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Als je op bezoek gaat bij vrienden, krijg je weleens de vraag om je schoenen uit te doen. Dat kan gênant zijn, want sommige mensen hebben meer last van stinkende voeten – en dus ook schoenen – dan anderen. Je wil je vrienden uiteraard niet opzadelen met een geurtje in hun huis, dus wordt het tijd om voor eens en voor altijd komaf te maken met dat onfris ruikende schoeisel.

Fris en fruitig

Lynsey Crombey, 'Queen of Clean' voor de vrienden, deelde op Instagram een gouden tip. Het enige wat je hoeft te doen, is een – ongebruikt, duh – theezakje in je schoenen steken. Laat het daar een nachtje zitten en de volgende dag ruiken ze weer fris en – afhankelijk van welke smaak je hebt gebruikt – fruitig. Theezakjes zijn immers behoorlijk absorberend en zuigen zowel de geur als het vocht probleemloos uit je schoenen.

Ruiten kuisen

Gooi de theezakjes nadien niet meteen in de vuilbak. Ze kunnen immers nog dienen om je ruiten mee te kuisen of je planten te bemesten. Win-winsituatie dus!