“Tweede plaats was het hoogst haalbare”

Tweede plaats was het hoogst haalbare

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) moest zich vandaag neerleggen bij een tweede plaats in de Flandriencross in Hamme. “Het ging een hele cross heel goed tot de laatste drie ronden. Toen kreeg ik het ineens knap lastig en wist ik dat een tweede plaats het hoogst haalbare was”, gaf Sweeck na afloop toe. “Ik moest echt wel van ver komen. Eerst slaagde ik erin Toon Aerts te vervoegen. Dan kon ik hem achter mij laten. Ik probeerde daarna in mijn eentje naar Mathieu van der Poel te rijden. Ik kwam wel heel kort, maar toen ik tot op drie seconden naderde, trok hij de gashendel opnieuw open waardoor ik terug terrein verloor.”

In Hamme zet Sweeck vrijwel elk jaar mooie resultaten neer. “Deze omloop ligt me nu eenmaal heel goed. Bovendien is de conditie zeer goed. Dit ondanks een lichte verkoudheid de afgelopen week. Ik hoop nu een goede periode te kennen in aanloop naar Koksijde.”

Ook Tim Merlier (Creafin-Fristads) mocht mee het podium op na de Flandriencross. “Ik had al een hele tijd een goed gevoel te pakken. Ook gisteren in Tabor liep het wel lekker. Deze wedstrijd bleek een snelle cross, dus veel fouten mag je hier niet maken. Uiteindelijk werd ik wel derde, maar ik heb die plaats natuurlijk wel te danken aan de pech die Toon Aerts overkwam. Bij de passage aan het bos diende ik altijd te lossen op de rest. Ik bleef dan hangen bij Toon Aerts tot die plots wegviel door pech. Zo werd ik alsnog derde. Ik ben dan ook blij nog eens een podiumplaats te behalen.”

bron: Belga