Proximus League - Westerlo start tweede periode met 3-5 zege in Roeselare

Westerlo is zondag uitstekend begonnen aan de tweede periode van 1B. De nummer drie van de eerste periode ging met 3-5 winnen op het veld van Roeselare. Bij de rust was het 1-3. Westerlo kwam in de 13e minuut op voorsprong door een owngoal van Nermin Zolotic. Kurt Abrahams (19e) en Igor Vetokele (39e) zetten de bezoekers op rozen. Jens Naessens (44e) milderde net voor de pauze tot 1-3. Renan Areias (59e) scoorde de aansluitingstreffer, maar Stephen Buyl (66e) en Christian Bruls (68e) diepten de voorsprong opnieuw uit. Kort voor affluiten scoorde Marco Tulio nog voor Roeselare.

Eerder op de dag won Union Sint-Gillis met 2-0 van Virton, zaterdag verloor Lokeren met 0-1 van Lommel, wat trainer Glen De Boeck de kop kostte. Eersteperiodekampioen Oud-Heverlee Leuven opende vrijdag de speeldag met een 0-3 thuisnederlaag tegen Beerschot.