Onweer treft groot deel van Italië

Onweer treft groot deel van Italië
Onweer treft groot deel van Italië

Een groot deel van Italië heeft af te rekenen met onweer. Er is sprake van stormweer, sneeuwval en aanhoudende regenval. In Venetië is er opnieuw hoogwater. In Zuid-Tirol zorgt de sneeuw voor de nodige chaos. Zo is het dorp Martell door een lawine getroffen. De sneeuwmassa baande er zich een weg door de straten, zegt burgemeester Georg Altstätter. Niemand werd verrast door de lawine, maar huizen zijn beschadigd en de inwoners worden geëvacueerd. “De situatie is precair.”

Door de sneeuwval is de autosnelweg tussen Brixen (Bressanone) en Sterzing (Vipiteno) versperd, meldt de verkeerscentrale. In het grootste deel van Zuid-Tirol staat het lawinegevaar ingeschaald op niveau 4, meldt de regionale meteoroloog Dieter Peterlin via Twitter. De schaal kent vijf niveaus.

In het ruim 100 kilometer zuidelijker gelegen Venetië maakte de bevolking zich na de waterellende van de voorbije week opnieuw op voor hoogwater. Burgemeester Luigi Brugnaro riep op tot maximale voorzichtigheid en liet het San-Marcoplein afsluiten. De stad waarschuwt ook voor de forse wind.

Hoofdstad Rome kreeg dan weer af te rekenen met een nachtelijke storm. Daarbij raakten vele bomen ontworteld. Voorts is er alarm geslagen in Toscane: rond Grosseto zijn daken van huizen gevlogen.

Bron: Belga